Spring naar inhoud
volledige-versie.nl Logo

Annuleer het geplande afsluiten in Windows

Gepubliceerd op 01-06-2018

Windows-tips en -trucs

Windows biedt de mogelijkheid om het besturingssysteem tijdgestuurd af te sluiten met behulp van een timer. Hiervoor wordt een link aangemaakt die wordt geactiveerd door erop te klikken. Helaas kan het wel eens voorkomen dat een gebruiker per ongeluk klikt en de functie activeert. Maar hoe kunt u het geplande afsluiten van Windows annuleren? Wij laten het je zien!

Deze instructies werken met veel gangbare Windows-versies (XP tot 10).

Afhankelijk van hoe de timer is ingesteld, begint het afsluiten van Windows bijvoorbeeld na 10 minuten. Ga als volgt te werk om dit proces te annuleren:

  1. Nadat u op de afsluitknop hebt geklikt, verschijnt er een bericht “U wordt binnenkort uitgeschreven”. Sluit het venster.
  2. Druk op de toetsencombinatie “Windows-toets + R“ en in het geopende venster typt u “cmd“ Druk vervolgens op de Voer sleutel in.
  3. Geef het commando “afsluiten /een". Druk nogmaals op Binnenkomen.

     

Compleet. Het aftellen is nu gedeactiveerd en u kunt zorgeloos doorgaan met uw activiteiten of werken. Ook krijg je een bericht te zien ter bevestiging. Als u echter het bericht 'Het afsluiten van het systeem kan niet worden geannuleerd omdat het systeem momenteel niet wordt afgesloten. (1116)' ontvangt, vindt er geen afsluitproces plaats.

Annuleer het afsluiten van Windows 10

Helaas kan het ondanks de grootste aandacht en voorzichtigheid toch gebeuren dat de shutdown wordt geactiveerd of dat u te snel op de shutdown-knop klikt. Maar wat moet u nu doen om te voorkomen dat Windows 10 voortijdig wordt afgesloten?

We laten je zien:

  1. Als u op de afsluitknop in het startmenu klikt of een tijdgestuurde afsluiting activeert, worden programma's en/of documenten die nog open staan ​​geleidelijk gesloten. In dit geval moet u zich haasten om de afsluiting af te breken.
  2. Als programma's en documenten nog geopend zijn, verschijnt er een blauw venster met een waarschuwing. Alle getroffen programma's worden hier vermeld.
  3. Klik in het waarschuwingsvenster op "Annuleren"om het afsluitproces vroegtijdig af te breken. Nu kunt u uw bestanden in ieder geval snel opslaan. Anders kunnen niet-opgeslagen gegevens worden verwijderd.